null
Gombász kutyák forgalmazása

A jól tanított kereső kutya hiányában a szarvasgombászat egyidőben eredménytelen és a természetre ártalmas tevékenység. A kutya, a legtöbb esetben csak az érett gombát mutatja meg, a gombásznak ezeket a példányokat illendő kiemelnie anélkül, hogy a termőfoltot felkapálná.

A magunk részéről azon a véleményen vagyunk, hogy minden gombász saját magának tanítson be gombászkutyát, ám tudatában vagyunk annak, hogy a tapasztalat vagy éppen idő hiánya miatt ez nem minden esetben lehetséges. Éppen ezért, a betanított kutyát igénylő leendő gombászok számára különböző alomból, eltérő módszerrel tanított, faj illetve keverék kereső kutyákat tudunk biztosítani, több éves eredménnyel rendelkező gombászaink kenneljeiből.

A kutyák árát minden esetben teljesítményük, koruk, gombászott éveinek száma illetve tulajdonosuk megbecsülése határozza meg, éppen ezért az árképzés módja instabil. Minden kutya előzetes terepbemutatáson igazolja képességeit, általában a vevő által meghatározott – lehetőleg lakhelyéhez közel eső – erdős területen. Ily módon garantálható a kutya képzettsége idegen terepen is, ugyanakkor elkerülhető, hogy a kertben eldugott gombát könnyen megtaláló kutya a későbbiekben esetlegesen gyenge teljesítményét vita kövesse. Rendszerint lehetőség van a kutya árának gombával, részletekben való törlesztésére is.

A Truffoir Kft. által ajánlott kutyák megbízható és tapasztalt tulajdonosoktól származnak, mely tulajdonosokkal végzett pénzügyi és egyéb tranzakciókért garanciát vállalunk. Mivel a kutya képzésében a Truffoir Kft. nem vesz részt, ezért a kutya képzettségét a vevőnek kell ellenőriznie. Részletesebb tájékoztatásért valamint aktuális ajánlatokért, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.