Szolgaltatasok
Szarvasgomba turizmus

Az Erdélyi Triflász program
A Truffoir Kft., működése során mindig azt az alapelvet követte, hogy a szarvasgombát, a föld e fennséges gyümölcsét közelebb kell hozni az emberekhez, megpróbálva szakítani azzal a gondolattal, hogy a gomba gyűjtése és fogyasztása csak a kiválasztott kevesek számára érhető el. Célul tűztük ki azt is, hogy Erdélyben a szélesebb közönséget is megismertessük e gomba varázsával, és újraélesszük azokat a hagyományokat, melyek évszázadokkal ezelőtt vidékeinket jellemezték.

Ennek érdekében a Truffoir Kft. nem csupán a fogyasztásra kész szarvasgombát kínálja megvételre és fogyasztásra, hanem a lehetőségek szerint az érdeklődöket bekívánjuk vonni a szarvasgombászat teljes folyamatába.

A fenti gondolatok által vezérelve indítottuk útjára Erdélyi Triflász programunkat, melyben számos partnerünk segítségével lehetőség adódik, hogy az érdeklődők – egyedül vagy csoportosan – részt vegyenek hagyományos szarvasgombavadászaton. A programba lehetőség van bekapcsolódni azokon az erdélyi panziókon illetve utazási és programszervezői irodákon keresztűl, amelyekkel a Truffoir Kft. partneri kapcsolatban áll – ez esetben a szarvasgombavadászat a csoportszervező fél szolgáltatásaként jelenik meg –, valamint jelentkezni lehet egyenesen cégünk munkatársainál is.

A szarvasgombavadászat lehet egy vagy több napos, melynek során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a kutyás gombakeresés művészetébe, lehetőségük adódik a szarvasgomba-élőhelyek tanulmányozására, valamint megtanulhatják a vadászat során előkerülő különféle szarvasgombák meghatározásának és elkülönítésének módszertanát. Az Erdélyi Triflász program keretében talált szarvasgombák közül a vendégek emlékpéldányt kapnak, valamint az esti program során megkóstolhatják azokat.

Az Erdélyi Triflász program minden év augusztusától indul, és az időjárás függvényében december vagy január hó végéig van érvényben. A program iránt való fokozott érdeklődés miatt kérjük, hogy részvételi szándékát a szarvasgombavadászat tervezett időpontja előtt legalább 2 héttel jelezni szíveskedjenek. Magyarországi érdeklődők számára hasonló programunk működik az Off-Course Bt. szervezésében, részletekért a www.szarvasgomba.hu oldalon lehet érdeklődni.

Az Erdélyi Triflász általános programmenete

1. Résztvevőkkel való találkozás az előzetesen megegyezett helyszínen.
2. Transzfer a szarvasgomba lelőhelyre.
3. A gombász-séta és a szarvasgombák jellemzőiről szóló bemutató kezdése.
4. A tulajdonképpeni szarvasgomba-vadászat megezdése.
5. Ebédszünet. (saját költségen)
6. Transzfer egy másik gombászhelyre.
7. Szarvasgombás vacsora.
8. Visszatérés a találkozóhelyre.

Az Erdélyi Triflász program ajánlata panziók, szállodák, utazási- és programszervező irodák számára

Amennyiben az Erdélyi Triflász programunk felkeltette az Önök érdeklődését, és panziójuk illetve szállodájuk szolgáltatásai között szívesen látná programunkat, úgy megkérjük vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot.
A Truffoir Kft. az egyes turisztikai egységek közvetlen környezetének szarvasgombával való ellátottságát kérésre ingyenes felméri, ugyanakkor a partnerei számára reklámlehetőséget biztosít saját internetes honlapján, illetve megjelenő kiadványain.

Az Erdélyi Triflász program részvételi díjai

Árajánlatért kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Megjegyzés:

1. Mivel a szarvasgomba-vadászat eredményességét több külső tényező is meghatározhatja (időjárás, szezonális jellemzők, más gombászok stb.) a program szervezői nem garantálják, hogy az akció során a résztvevők találnak szarvasgombát. A szarvasgombás vacsora ettől függetlenül megrendezésre kerül, melyre a szarvasgombát a szervezők biztosítják.
2. A szarvasgombás vacsora menüjét előzetes egyeztetés alapján készítjük el.
3. A résztvételi díj a következő tételeket tartalmazza:

  • transzfer a gombászhelyre és vissza
  • a szarvasgombák jellemzőiról szóló rövid előadást
  • szarvasgombakereső kutyát és vezetőjét
  • szórólapot