Servicii
Szarvasgombász-képző szeminárium

A szemináriumra olyan személyek jelentkezését várjuk, akik érdeklődést mutatnak a szarvasgomba Erdélyben is reneszánszát élő kultúrája iránt, különös tekintettel a szarvasgomba gyűjtésére és fogyasztására. A rendezvény résztvevői elméleti képzés, illetve gyakorlati bemutatók révén sajátíthatják el a szarvasgomba szakszerű gyűjtésének és a kereső kutyák képzésének alapjait. Természetesen nem marad el a kóstlóval egybekötött gasztronómiai bemutató sem: az érdeklődők megtudhatják, miként hasznosítható egyszerűen és hatásosan a szarvasgomba a konyhán, mi több, néhány mesterfogást is begyakorolhatnak.
A tanfolyam elvégzéséről a szeminárium végén kiosztott részvételi oklevelek gondoskodnak majd.

MIÉRT?
Az utóbbi időben egyre többen kerestek meg bennünket, hogy szeretnének mélyebb ismereteket szerezni a szarvasgombákat illetően. Mi vállaltuk a kihívást, és olyan képzési programot állítottunk össze, mely a fenti igényekre próbál választ adni.

HOL ÉS MIKOR?
A szeminárium 2010. december 10. és 12. között zajlik majd Gyergyószentmiklóson.

PROGRAM
Péntek: Érkezés Gyergyószentmiklósra. Ismerkedés. Bevezető előadás a szarvasgombáról és a gyűjtés módszertanáról.
Szombat: Terepgyakorlat. Este: Szarvasgomba a konyhán - gasztronómiai előadás. Szarvasgombás vacsora.
Vasárnap: Terepgyakorlat.

JELENTKEZÉS
A találkozóra jelentkezni telefonon (0751-223555), e-mailen (info@truffoir.ro) vagy a mellékelt online jelentkezési űrlap kitöltésével lehet. Ha online szeretné jelezni részvételi szándékát, kérjük, kattintson a következő linkre: http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFp0TUpDQnNweE1SbzdsaHBYLW9OVnc6MA.
 A részvételi díj 180 euro, mely magában foglalja a szállás- és étkezési költségeket, valamint a szarvasgombás vacsora ellenértékét.

Jelentkezését csak a 150 RON értékű előleg banki átutalását követően tekintjük véglegesnek. Ha az előleg átutalását követően fellépő bármilyen, tőlünk független oknál fogva nem tud részt venni a szemináriumon, a befizettt előleget nem áll módunkban visszafizetni.

ELŐLEGUTALÁS

A részvételi díj előlegét a következő bankszámlaszámra utalhatja át:

FEKETE ANDRÁS OSZKÁR

RO26 INGB 0000 9999 0040 0859 , Banca ING BANK, Sucursala Miercurea-Ciuc

A fennmaradó összeget a helyszínen, készpénzben fizetheti ki.

A szemináriumra legtöbb 25 személy jelentkezését várjuk.

Megjegyzés:

1. A terepgyakorlatra (a panziótól megközelítőleg 30 km-re) a szeminárium részvevőinek saját autó igénybevételével jutnak majd el. Amennyiben nincs saját autója vagy nem tud vele jönni a rendezvényre, a jelentkezésnél, kérjük, ne feledje el jelezni, hogy időben gondoskodhassunk alternatív szállítási eszközről.

2. A Truffoir Kft. a szeminárium ideje alatt audiovizuális felvételeket készít. Kérjük, időben jelezze, ha a felvételeken esetleg nem kíván szerepelni.

Jelentkezési határidő: legkésőbb öt nappal a szeminárium előtt.