null
Distribuţia de instrumente pentru trufari

În prezent, Truffoir S.R.L. oferă celor interesaţi de recoltarea şi valorificarea trufei următoarele instrumente:

null


Carte: Meseria de trufar
Numărul celor preocupaţi de lumea fascinantă a trufei creşte încontinuu, nu doar la noi, ci peste tot în lume. Pasiunea pentru trufe renaşte în din ce în ce mai multe domenii, la fel cum înfloreşte şi comercializarea ei. Cercetările ştiinţifice intense din ultimii ani dezvăluie multe informaţii şi aspecte noi: Meseria de trufar încearcă să vă introducă şi în această lume, poate încă necunoscută Dvs. Dincolo de experienţa şi cunoştiinţele noastre dobândite în cei 10 ani de activitate, am urmărit să redăm pe paginile cărţii şi o serie întreagă de demersuri teoretice, practice, provenind din părţi extrem de diferite ale lumii. 15 ţări aflate pe 3 continente, vizitate şi studiate personal de cei doi autori, ei înşişi provenind din lumi relativ diferite (Ungaria şi Transilvania) – aceasta este perspectiva impresionant de largă care vi se oferă asupra culturii trufei.
Informaţiile practice ale cărţii sunt completate de descrierea amplă a trecutului trufei. Poate şi cititorii vor urmări istoria palpitantă a aurului negru cu intersul manifestat de cei doi autori, în timpul scrierii acestei părţi a volumului.

Recomandăm această carte – mai degrabă de popularizare, decât una riguros ştiinţifică – tuturor celor care doresc să recolteze, să cultive, sau – pur şi simplu – să savureze aceste ciuperci deosebite.
null


Olivieră de 110 ml şi ulei de trufe de 100ml, cu gust de trufă roşiatică
Oliviera ajută orice bucătar sau gurmand în distribuirea uniformă şi economică a uleiului-condiment. Gustul dorit se obţine de acum încolo cu mult mai puţine calorii – iată un fapt nu tocmai de neglijat.
Oliviera de 100 ml poate fi umplută cu ulei obţinut din trufe: trufa devine un condiment la fel de accesibil ca sarea sau piperul. Mâncărurile pot căpăta un gust intens de trufe în mod foarte ieftin, şi – astfel – mitul delicateselor ca privilegiu exclusiv al milionarilor poate fi dat uitării.

Oliviera este produsă de firma Küchenprof din oţel inoxidabil. Produsul se comercializează cu o granţie de cinci ani.
null


Rindea de trufă în cadru de lemn de trandafir
Este instrumentul clasic de deservire a trufei. Cu ajutorul lui, gazda le poate tăia musafirilor felii extrem de subţiri de trufe. Rindeaua permite tăierea feliilor de 0.2 mm, pentru a putea descoperi cu adevărat gustul suprem al trufei.
Atenţie!!

Cuţitul rindelei este extrem de periculos. Rindeau trebuie folosită cu multă grijă,, mai ales atunci când feliem exemplare sau bucăţi foarte mici de trufă. După utilizare a se pune cuţitul înapoi în cadru!
null


Sapa trufarului
Are o lungime de 44 cm şi este o unealtă concepută individual. Sapa este instrumentul tradiţional al trufarului. După ce câinele a semnalat trufa, trufarul taie felii subţiri din sol cu tăişul curbat al sapei, având grijă să nu atingă trufa. După ce a localizat exact trufa, scoate pământul din jurul ei, apoi introduce din lateral sapa sub corpul de fructificaţie. Prin simpla apăsare a mânerului, trufa va ieşi din pământ.
Atenţie!

Experienţa arată că uneltă trezeşte în oameni obiceiul iubit şi uitat al aruncării cuţitului (tomahawk) în pământ, ceea ce poate fi la la fel de distractiv ca în copilărie, numai că în pădure distrage atenţia de la recoltare şi poate răni câinele sau chiar picioarele trufarului.