Servicii
Trufiturismul

Programul „Trufarul Transilvănean”
Principiul de bază al filozofiei Truffoir S.R.L. l-a constituit dintotdeauna încercarea de a aduce trufa – acest fruct deosebit al pământului – mai aproape de oameni. Ideea că doar cei aleşi pot recolta şi consuma această specie este – din punctul nostru de vedere – total eronată. Scopul nostru este să facem cunoscută magia trufei unui public transilvănean cât mai larg şi să reînviem toate acele obiceiuri legate de cultura trufei care au fost practicate aici, cu secole în urme.

Truffoir S.R.L. nu se limitează, aşadar, la comercializarea trufelor proaspete, ci încearcă să implice – în funcţie de posibilităţile sale reale – cât mai mulţi oameni interesaţi de cultura trufei, şi de întregul proces al recoltării şi valorificării ei.

Am dezvoltat programul Trufarul Transilvănean în virtutea filozofiei expuse succint în pasajele de mai sus. Programul oferă, mulţumită unei serii întregi de parteneriate –posibilitatea participării individuale sau în grup la o recoltă de trufe tradiţională. Partcipiraea se face prin intermediul pensiunilor transilvănene, a agenţiilor de turism şi a agenţiilor de organizare a activităţilor de timp liber aflate în relaţie de parteneriat cu Truffoir S.R.L. – în această situaţie, iniţierea în lumea trufei constituie parte a serviciului prestat de ghidul grupului din care faceţi parte. În cazul în care doriţi un program individual, personalizat, vă rugăm să ne contactaţi în mod direct.

Recolta de trufe inclusă în program poate dura mai multe zile, pe parcursul cărora patricipanţii experimentează căutarea trufei cu câini special dresaţi, au posibilitatea să descopere habitatul trufelor şi pot însuşi noţiuni elementare de genealogie, în vederea definirii şi recunoaşterii diferitelor specii de trufă.
Din exemplarele găsite în perioada derulării programului Trufarul Trasnilvănean, participanţii primesc în cadou câte un exemplar. De asemenea, participanţii sunt invitaţi să participe în seara terminării pachetului de program la o degustare a preparatelor din trufă.

Programul Trufarul Transilvănean debutează în fiecare an în luna august şi durează – în funcţie de condiţiile meteorologiece – până la sfârşitul lui decembrie sau chiar începutul lui ianuarie. Din cauza interesului foarte mare manifestat faţă de acest program, vă rugăm să ne semnalaţi dorinţa de participare la recoltarea de trufe cu două săptămâni înainte de data dorită pentru expediţie.
Pentru persoanele interesate, cu domiciliul în Ungaria există un program asemănător în cadrul Off-Course Bt, pentru informaţii suplimentare, vă rugăm accesaţi site-ul www.szarvasgomba.hu

Programul Trufarul Transilvănean include:

1.Întâlnire într-un loc prestabilit
2.Transfer la locul desfăşurării programului propriu-zis
3. Plimbare în pădure cu trufari experimentaţi, prezentarea caracteristicilor trufei
4. Începerea activităţii de recoltare
5. Pauză de masă (pe cheltuială proprie)
6.Transfer în alt loc, continuarea recoltării
7. Cină, degustare de trufe
8.Întoarcere în locul iniţial al întâlnirii

Ofertă program Trufarul Transilvănean pentru pensiuni, hoteluri şi agenţii de turism

Dacă programul Trufarul Transilvănean v-a trezit interesul, şi aţi dori să-l includeţi în pachetul de servicii al pensiunii sau al hotelului dumneavoastră, vă rugăm să vă adresaţi colegilor noştri.
Unităţile turistice şi hoteliere partenere care doresc realizarea de plantaţii trufiere în regiunile imediat apropiate unităţii, beneficiază de estimări gratuite din partea Truffoir S.R.L. Totodată, firma noastră asigură partenerilor săi posibilitatatea de a face reclamă pe site-ul Truffoir S.R.L., respectiv în orice publicaţie a întreprinderii.

Taxa de participare la programul Trufarul Transilvănean

Vă rugăm să ne contactaţi pentru ofertă.

Observaţii:

1. Recoltarea trufei poate fi influenţată de mai mulţi factori (vreme, caracteristici sezonale, alţi trufari etc.), în consecinţă organizatorii programului nu garantează că patricipanţii vor găsi trufe. Cina, degustarea de trufe va fi organizată în orice situaţie, trufele pentru această ocazie fiind asigurate de către organizatori.
2. Meniul degustării va fi stabilit în prealabil.
3. Taxa de participare acoperă următoarele cheltuieli:

  • Transportul la locul recoltei şi înapoi
  • Prezentarea caracteristicilor trufelor
  • Prezenţa câinelui trufar şi al stăpânului acestuia
  • Pliantul informativ